Contant geld verdwijnt binnen 5 jaar uit winkels

Auteur Bezoeker. Vastgelegd in Winkelketens  |  
TOP del.icio.us digg

Volgens branche-organisaties moet het binnen 5 jaar alleen maar meer mogelijk zijn om met de pinpas af te rekenen. Het zou veiliger zijn voor de winkeliers en consumenten.
Het eerste geloof ik meteen, gezien de grote overvalgolf van de laatste tijd, het tweede is een grove leugen.

Hoe kan het veiliger zijn om te pinnen als er dagelijks vele pin-automaten in winkels bewerkt worden? Het aantal skimmers nog steeds explosief toeneemt? De nieuwe pin-pas nog voordat hij op de markt kwam was gekraakt? De pincode (te)eenvoudig afgekeken kan worden?

Ook wordt het (nog)veel makkelijker (en aantrekkelijker) om (via internet)pasfraude te plegen.

En het ergste is: bij vermoeden van misbruik, ligt de bewijslast bij de pashouder (lees: consument). Als er ten onrechte van je rekening is afgeschreven, moet JIJ bewijzen dat je het niet zelf was EN dat je zorgvuldig met je pas en pincode bent omgegaan…

Nou, met alle camera’s die overal hangen (voor je veiligheid maar kwaadwillenden kunnen ook je pincode mooi afkijken) veel succes!

Ook komt daarbij dat er heel veel mensen zijn die moeite hebben met pinnen/geld omgaan. Voor hen is er straks geen plaats meer…..Of ze moeten de buurvrouw/hun kind/de hulp/de curator laten pinnen…..En maar hopen dat die eerlijk is…..

Tot slot komt er nog het privacy aspect bij. Kan ik nu nog contant(dus anoniem) mijn pizza’s, bier en shag afrekenen, straks kan iedereen die een beetje technisch handig is en dat wil zien wat ik waar koop.

Hoelang zou het duren voor ik een berichtje krijg van de ziektenkostenverzekeraar met een uitnodiging voor een lifestyle consulent om 10% op mijn ziektekosten te besparen? Of een aanmaning om meer te betalen wegens een ongezonde levensstijl?

En natuurlijk kan ook oom agent zien dat ik bij supermarkt X wat heb gekocht, maar geen parkeergeld heb gepind…Of ik even wil dokken…

Bovenstaand scenario is voor mij een reden om een rode kaart te geven aan dit plan. Voor behoud van contant geld!

Share