Rekeningrijden is ONEERLIJK!

Auteur Bezoeker. Vastgelegd in Verkeer en Waterstaat  |  
TOP del.icio.us digg

Waarom willen ze eigenlijk dat we gaan rekeningrijden? Het idee is om de files in vooral de spits hiermee aan te pakken.
Waar het nu echter op uitdraait is dat iedereen in heel het land voor zijn kilometertjes moet gaan betalen terwijl de wegenbelasting wordt afgeschaft.
Goed idee? Nee, er moet gelijk een rode kaart op Eurlings!

Het is in de basis namelijk een heel oneerlijk systeem.
1. De motor van onze economie, de Randstad wordt het zwaarst gepakt. Daar hebben die hardwerkende mensen die de rest van steuntrekkend Nederland onderhouden toch niet omgevraagd? ONEERLIJK!
2. De ene collega woont nu eenmaal verder van zijn werk als de andere, ook het bedrijf zelf kan zijn verhuisd. Ze hebben wel allebei een auto, maar moet de een meer betalen omdat hij verder woont? Hij wordt dus dubbel gepakt! ONEERLIJK!
3. In de wegenbelasting zit nu een stukje voor de provincie. Daar komt provinciebelasting voor in de plaatst. Ja, ja, 2 verdieners met 2 auto’s betalen straks 2x minder belasting terwijl een gezinnetje met 2 kinderen en 1 auto straks 4x zoveel belasting aan de provincie moet betalen. Hoezo de zwaarste lasten voor de sterkste schouders?!?!? ONEERLIJK!
4. Hoe zijn de files eigenlijk ontstaan? Dankzij ons harde werken en onze toch wel goedlopende economie is er gewoon steeds meer behoefte aan transport. Ook de bevolking is sinds de oorlog enorm gegroeid. Moeten we dan ineens vaststellen dat er te veel auto’s zijn? Nee natuurlijk niet, er zijn te weinig wegen! Laat ze eerst al die mooie plannen voor doorstroming en verbetering van de wegen waarmaken. (A4!). Als we nu de rem zetten op het verkeer zal onze economie in elkaar storten en de crisis zeker niet te boven komen. Ja, dan lossen de files vanzelf op. We komen dan achter te lopen op andere landen, ONEERLIJK!

Rekeningrijden is dus ondermijning van de welvaart en moet onmiddelijk worden verboden. Steun deze rode kaart en mail deze link door aan al je vrienden!

Share