Lullige Rode kaart voor Shell

Auteur admin. Vastgelegd in Shell  |  
TOP del.icio.us digg
Nieuws uit de kranten
 

Shell is zijn plekje in de duurzaamheidsindex van Dow Jones kwijt vanwege haar aanwezigheid in Nigeria. De impact van de olielekkages in dit West-Afrikaanse land is vergelijkbaar met die van de BP-olieramp in de Golf van Mexico, vinden de onderzoekers volgens ingewijden. BP eruit, dan Shell ook, luidt de redenering. De beslissing is verrassend, aangezien Shell al zestig jaar olie wint in Nigeria en de situatie afgelopen jaar niet noemenswaardig lijkt verslechterd. Voor Shell is de timing extra pijnlijk, omdat het olieconcern de score op de index eerder dit jaar tot bonuscriterium bombardeerde. (Telegraaf. p. 25)
Dit is natuurlijk dubbel lullig omdat de lekkage niet eens door Shell worden veroorzaakt maar door de inwoners van het land zelf. Ze maken de leidingen kapot om olie af te kunnen tappen.

 

Ik zou zeggen Rode kaart voor de duurzaamheidsindex van Dow!!

Share