TNT trekt aan het kortste eind…

Auteur admin. Vastgelegd in TNT-Post  |  
TOP del.icio.us digg

11.000 Postbodes die 25 uur of meer per week werken gaan ze ontslaan. Waarom? Vorig jaar hadden ze nog bonje met de bonden over salaris inleveren voor een baangarantie. Dat hebben de bonden afgewezen. Nu ziet TNT zich genoodzaakt om ze allemaal maar te ontslaan en over te stappen  op partimers.
Ik zeg u “BLUF POKER”. Denk je dat TNT dat redt? Als ze iedereen ontslaan is het bedrijf zo failliet. Al was het maar omdat het in de daaraan voorafgaande weken kapot gestaakt worden. Een bedrijf zonder werknemers is geen bedrijf. Nee, het is de bedoeling dat ze alsnog salaris inleveren natuurlijk!

Is TNT het waard om deze krisis te overleven? Nee, het is een hopeloos verouderd bedrijf met een enorme overhead en veel onnodig materiaal. Daarom zijn de postzegels zo duur. En ondanks dat alles lukt het ze niet meer om foutloos de post op de deurmatten te krijgen. Ik vraag u:
1. Hoe vaak komt de post bij u nog op tijd?
2. Hoe vaak ontvangt u post die bestemd voor een ander?
3. Hoe vaak ontvangt een ander uw post?

En dan de zakelijke post nog. Je moet eens kijken wat een ellende zich daar allemaal afspeeld.
Nee, laat de boel dan maar failliet gaan, misschien herrijst er dan nog een ander mooi bedrijf die het wel aankan.

Rooie kaart in de rooie brievenbus (of is hij tegenwoordig oranje?)

Share