Pas op voor Google!

Auteur Bezoeker. Vastgelegd in Internetbedrijven  |  
TOP del.icio.us digg

Op vele plaatsen in de wereld is Microsoft de gebeten hond. Het zijn natuurlijk argressieve marketeers en ze zietten op bijna iedere PC op de wereld. Dit heeft Bill Gates de rijkste man van de wereld gemaakt en iedereen kent zijn kop wel denk ik. Daarnaast lopen er altijd rechtzaken en procedures, zoals pas nog i.v.m. de browserselectie, tegen Microsoft waardoor je haast zou denken dat het een criminele organisatie is. Het enige wat Microsoft echter wil is veel geld verdienen en Bill Gates geeft aan de andere kant weer miljarden weg. Respect!

Veel sluipender is het gevaar van Google. Een mooie schone homepage zonder enige franje en net zo’n schoon imago. Opkomend voor de vrije mening en informatie in China en 2 relatief onbekende oprichters Sergey Brin en Larry Page. Wel miljardairs maar niet de rijkste dus minder bekend.

Wat Google doet is informatie verzamelen en deze weer koppelen aan advertenties. Met de advertenties verdienen ze hun geld. Om wat voor informatie gaat het zoal…
Gescand worden boeken, publicaties, foto’s, websites, surfgedrag, e-mailberichten, de straat waar je woont, je Wifi in huis enz. enz. Mijn surfgedrag? Ja, kijk maar eens in Google history, daar kan je zien welke site je zoal de laatste maanden hebt bezocht. Mijn e-mail berichten? Ja, Google scant G-mail op trefwoorden. Mijn straat? Ja, op Streetview kan je gewoon je straat bekijken.
Mijn Wifi? Ja, dat is het nieuwste schandaal. Bij hetmaken van de foto’s voor streetview hebben ze gelijk in kaart gebracht wie een Wifi (=draadloos) netwerk in huis heeft. En als het onbeveiligd was hebben ze gelijk maar even het internetverkeer waaronder de e-mail gescand. Zowel en Duitsland als in Nederland is het een rel.
Ze zeggen dat het een vergissing was en ze het niet meer doen. Vergissing? Hoe kan je je nu in zoiets vergissen!

Waarom doet Google dit? Om alles over jou te weten zodat ze heel gerichte advertenties naar je kunnen sturen.

Ik heb me al vaker op websites beklaagd over het gedrag van Google. Onder andere op het Blog van Matt Cutts, Googles searchengine goeroe over de manier waarop Google sites bevoordeelt en andere links laat liggen. Nooit hoor je er wat van.
Pas op voor Google mensen, ze weten meer van je dan je denkt en voor je het weet moeten ze deze gegevens prijsgeven aan een of andere geheime dienst.

Rode Kaart voor Google en blijf op je hoede!

Share